bursa escortbeylikdüzü escortbursa escortistanbul escortbursa escortistanbul escortmersin escort bayanescort kayseriafyon escortescort bayan bursaeskişehir escortatasehir escort bayanizmir escorterotik film izleerotik film izleporno

Hıyarın Faydaları


Dün akşam manavın önünden geçerken kokusunu duydum. Canım çekti söylemesi ayıptır iki kilo aldım. Mevsimi yavaş yavaş bitmekte olan ve sofralarımızın vazgeçilmez dostu hakkında bilgilerimi sizinle paylaşmaya karar verdiğim de ise çoktan midemdeki yerlerini almışlardı.

HIYAR - SALATALIK

Antik çağlarda dik duran nesneler tanrıların cinsel organını simgeliyordu. Mutfaklarda değişik amaçlarda kullanılan hıyar; Freud için de dik duran her şey gibi özellikle rüyalarda erkeklerin cinsel organını simgelemekteydi.

3 bin yıldan beri Asya ve Afrika'da yetiştirilmekte olan ve anavatanı muhtemelen Hindistan olan hıyar; B ve C vitaminleri yönünden zengindir ve bünyesinde yüksek miktarda kalsiyum, fosfor, demir ve diğer besin maddelerini de bulunmaktadır.

Çerez, salata, turşu ve cacık gibi çeşitli şekillerde tükettiğimiz hıyarın insan sağlığına birçok faydası vardır:

Hıyarın Yararları

  • Besleyicidir,
  • İştah açıcıdır,
  • Sinir yatıştırıcıdır,
  • İdrar söktürücüdür, 
  • Aç karnına kurt düşürücüdür, 
  • Susuzluğu gidericidir, 
  • Usaresi şekerle birlikte mide yanmasını durdurucudur,
  • Aç karnına kan şekerini düşürücüdür,
  • Vücutta biriken zehirli maddeleri atıcıdır,
  • Cildi yumuşatır, 
  • Ciltteki kırışıklıkları giderir,
  • Mafsal romatizma ağrılarına iyi gelir,
  • Yorgunluğu giderir,
  • Hıyar kökünden hazırlanan lapa ve merhemler tümörlerde ve egzema gibi cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır,
  • Hıyar suyu aç karnına sarılığa karşı kullanılır,
  • Hıyar kokusu bulantıya iyi gelir ve
  • Hıyar tohumu da idrar artırmaya iyi gelmektedir.
  • Son olarak cinsel gücü arttırıcı "Topalaklı Cacık" içinde kullanılır. Topalaklı Cacık için malzeme listesi: 1 kg salatalık, 400 gr topalak kökü, 1 kg yoğurt, 4 tatlı kaşığı nane, 2 litre su ve tuzdur. Topalaklı Cacık hazırlanışı ise şöyledir: Soyulan salatalıklar küçük küçük doğranır. Yoğurt, tuz ve nane ilave edilir. Temizlenerek dövülen topalak kökü ve su katılır. Sabah akşam 1 kase içilir.

Afiyet olsun :))