Süpervizyon Duyurusu


CİSED ya da başka bir eğitim kurumundan “Psikoterapi, Cinsel Terapi, Evlilik ve Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Terapisi” eğitimleri alan ve danışanlara bu alanlarda terapi uygulayan terapistlerin mesleki yeterliliklerini artırmak, karşılaştıkları zorluklara yardımcı olmak için süpervizyon desteği vermeyi amaçlıyoruz.

Bu uygulamanın temel amacı, belgeli bir eğitim programı sunmak değil, danışanlarla ilk görüşmeden itibaren terapötik işbirliği kurma, değerlendirme görüşmeleri yapma, formülasyon oluşturma, terapi sürecini takip etme ve sonlandırma aşamalarında, doğrudan vaka paylaşımlarıyla uygulamalı olarak terapi becerilerini artırmak, bilgili ve donanımlı terapistler yetiştirmektir.

Süpervizyon görüşmeleri, “Psikoterapi, Evlilik ve Çift Terapisi ve Cinsel Terapi” alanlarında Uzm. Psikolog Kemal Özcan“Çocuk ve Ergen Psikolojisi” alanında , tarafından yapılacaktır.

Kemal ÖZCAN

Uzman Psikolog

  

SÜPERVİZYON NEDİR?

Süpervizyon, psikoterapi ve psikolojik danışma alanındaki ruh sağlığı profesyonellerinin çalışmalarında yeni bakış açıları geliştirmeye yönelik ihtiyaçları ortaya çıktığında verilen bir mesleki gelişim çalışmasıdır. Meslekte deneyimli bir uzmanın, daha az deneyimli bir uzmana sunduğu bilgi, destek, değerlendirme, izleme yolu ile sürdürülen ilişki içinde mesleki gelişime katkıdır. Terapi sanatının geliştirilmesidir. Doğru karar vermeyi ve etik değerleri korumayı sağlar. Süpervizyonun danışmanlık görüşmesinden farkı öğrenmenin bizzat vaka üzerinden olmasıdır. Süpervizyonda, danışanların ve danışmanların hakları korunur. Bilgi-beceri kullanırken tutum ve davranışların sonucu fark edilir. Kendini tanıma yolunda çalışılır. Çelişen değerler ve sistemler ele alınır, uygulama sorumluluğu paylaşılır. Etik değerler fark edilir. Terapist eksik ve yanlışlarını fark ederek düzeltme fırsatı bulur.

SÜPERVİZYON NE ZAMAN GEREKLİDİR?

Terapistin, mesleğe başlarken yaşadığı kimlik sorunları ile baş edebilmesi, kurum, sistem, toplum değerleri ile kişisel ve mesleki değerlerini uzlaştırabilmesi, bilgi ve deneyim azlığında kendini geliştirebilmesi, danışmanlarla çalışırken kendi davranış ve değerlerini fark ederek, etik kurallara uygun, profesyonel ve verimli çalışabilmesi için gereklidir.

SÜPERVİZYON NASIL YAPILIR?

Süpervizyon, katılımcıların yapacakları vaka sunumlarında ses veya görüntü kayıtlarının incelenmesi yoluyla gerçekleşir. Süpervizyona getirilecek vakaların dağılımı ve sıralaması katılımcılar arasında eşit olarak paylaşılır. Vakası olmayan terapistler sunulan vaka üzerinden çalışmalara katılır. Süpervizyon tek kişilik özel bir görüşme şeklinde ya da en çok beş kişiye kadar küçük gruplar halinde yapılabilir. Grup halinda yapılması durumunda ücret katılımcı sayısına bölünür.

KİMLER SÜPERVİZYON ALABİLİR?

Tüm CİSED kursiyerleri, aşağıdaki meslek grubu çalışanları ve aktif olarak danışan gören terapistler süpervizyon alabilir.

  • Ruh sağlığı profesyonelleri
  • Psikologlar
  • Psikolojik Danışmanlar
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Uzman Psikiyatri Hemşireleri
  • Davranış Bilimleri Mezunları
  • Aile Danışmanları

SÜPERVİZYON SAATLERİ

Pazartesi ve Cuma Saat: 17.00–18.00

SÜPERVİZYON YERİ

Çukurambar Mahallesi, 1424. Sokak No:2/16 Erdil Apt. Çankaya / Ankara