GENEL BİLGİLER

Kongre Tarihi ve Yeri
CİSED Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi, 17 - 20 Nisan 2014 tarihlerinde Su Hotel, Antalya’da düzenlenecektir.

Kongre Dili
Kongre dili Türkçe ve İngilizce’dir. Oturumlarda İngilizce - Türkçe simültane tercüme yapılacaktır.

Kongre Hakkında
Cinsel Sağlık Kongresi 40 yıldır 2 yılda bir German Society for Social Scientific Sexuality Research (DGSS - www.sexologie.org) tarafından Almanya’da düzenlendi. 21. Cinsel Sağlık Kongresi 2014 yılında Türkiye’de Antalya ilimizde düzenlenecektir.

Davet Mektubu
Kayıt işlemini yaptıran tüm katılımcılara talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcının kurumundan izin almasına yardımcı olmak amacını taşımaktadır.

Yaka Kartı
Tüm katılımcılar, refakatçiler ve firma temsilcileri kayıt masasından yaka kartlarını temin edebilirler. Kongre süresince tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması gerekmektedir.

Katılım Sertifikası
Kongreye kayıt yaptıran tüm katılımcılara kongre bitiminde katılım sertifikası verilecektir.

Kongre Web Sayfası
Kongre ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur. Kongrede sunulması istenilen bildiriler özet şeklinde www.cinselsaglik2014.org web sayfası aracılığı ile toplanacaktır.

Stand Alanları
Kongre süresince ilaç, tıbbi malzeme, cihaz ve kitap alanlarında ürün sahibi firmaların, ürünlerini sergileyebilmesi amacıyla geniş bir alan ayrılmıştır. Sergi alanlarına girişte kongre kaydı yaptırmış olma şartı aranmaktadır.

 

Türkiye Hakkında

Egzotik, renkli, çok yüzlü, romantik ve hem eskiyen hem genç kalan Türkiye, masalsı doğuya açılan bir kapıdır. Türkiye, eski dünyadan 3 kıtanın, Asya, Afrika ve Avrupa’nın birbirlerine en çok yaklaştığı ve coğrafik konumları nedeniyle Asya ile Avrupa’nın buluştuğu noktada yer almaktadır. Anadolu, tarih boyunca önemini korumuş ve birçok büyük medeniyetin doğduğu yer olmuştur. Türkiye, yalnızca Eski Asya Türk Kültürü’nü Avrupa’ya taşıyan bir geçiş kapısı değildir, aynı zamanda Batı Kültürünü de Doğu Kültürüne açan bir pencere olarak görülür.

Komşuları
Türkiye kuzeybatıda Bulgaristan ve Yunanistan, kuzeyde Karadeniz, kuzeydoğuda Gürcistan ve Ermenistan, doğuda İran, güneyde Irak, Suriye ve Akdeniz, batıda ise Ege Denizi’ne komşudur.

İklimi
Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarında yazlar sıcak ve uzun, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. İstanbul ‘da sıcaklık ortalaması Ocak ayında 0°C (32°F), Temmuz ayında 23°C (73°F)’dir. Yıllık ortalama yağış miktarı toplam 697 milimetredir (27.4 inç), bu yağışların büyük çoğunluğu Aralık ve Ocak aylarında görülür. Orta Anadolu Platosu boyunca karasal iklim hâkimdir, yazlar sıcak, kışlar ise daha soğuktur. Yağış ortalamasının yarısı platoya odüşer fakat bu dağılım yıl boyunca daha eşit şekilde devam eder. Doğu’da dağlık bölgeler daha uzun ve soğuk kışlar geçirir. Karadeniz dolaylarında, iklim ılıman ve yağışlıdır. Güneydoğu Anadolu ülkenin en yüksek yaz sıcaklıklarını kaydederken, Temmuz ve Ağustos aylarında ortalama 30°C (86°F)’den daha yüksek ortalamalara ulaşır.

Aktiviteler

Avcılık
Türkiye'nin coğrafi yapısı bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av için uygun bir zemin oluşturur.

Kış Sporları
Türkiye, tüm yıl boyunca karla kaplı yüksek rakımlı dağlara sahip olduğundan kış faaliyetleri ve turistik açıdan önemli bir merkezdir.

İnanç Turları
Tarih boyunca tüm çeşitli dinlerin anavatanı olarak Türkiye'nin farklı inançlara sahip insanlar tarafından görülmeye değer anıtlara sahiptir.

İpek Yolu
Anadolu Orta Asya üzerinden geçerek Avrupa'ya ulaşan Çin İpek Yolunun en önemli kavşak noktalarından birini oluşturmaktadır.

Termal Tesis
Zengin ve şifalı maden suları ile Türkiye'nin Kaplıcalar cenneti  ve kaliteli tesisleri ile iyi bir sağlık turizm hizmeti  karşılamaktadır.

Kongre Turizmi
Avrupa ve Asya kesişme noktasında yer alan Türkiye, toplantılar ve kongreler için ideal bir mekandır.

Ornitoloji
Ornitoloji kuş gözüyle doğayı keşfetmek için.

Botanik
Coğrafi farklılığın getirdiği çeşitli coğrafi özellikleri, iklim çeşitliliği, dünyada benzerine az rastlanan bir bitki çeşitliliğine sahip bir ülkedir.

Dağlık
Türkiye'nin dağlık konumu ve halkının yaşamı için zengin kültürel ve peyzaj olarak önemli bir yere sahiptir.

Dağcılık
Türkiye'nin en zorlu dağları yürüyüşçüler, dağcılar ve kış sporları hayranları için eminiz ilginç tırmanma fırsatları ve inanılmaz bir çeşitlilik sunuyor.

Sualtı Dalış
Önemli batık şeyler ve Türkiye denizleri içinde sualtı mağaraları keşif için dalgıçları bekliyor.

Golf
Uluslararası kalite ile golf tesisleri sırasıyla hizmete girmiştir, son yıllarda Türkiye'nin sahip olduğu golf merkezleri  tüm dünyada golf oyuncularının isteklerini karşılamaktadır.

Yatçılık
Üç tarafı deniz ile çevrili Türkiye'nin yatçıların her gece değişik ve özel demir atacakları koy ve körfez seçebilirler.

Mağara
Diğer ülkelere kıyasla mevcut  yaklaşık 40.000 adet mağara ile bir numara olan ülkemizin bir "mağara cenneti" olduğunu söyleyebiliriz.

Hava Sporları
Türkiye  Yamaç Paraşütü, Planör, Paraşüt ve Balon gibi hava sporlarına ilgisi olanlar tarafından kesinlikle keşfedilmesi gereken bir ülkedir.

Rafting
Türkiye, sahip olduğu zengin doğal kaynaklarla, su sporları ziyaretçileri için önemli bir nehir turizm potansiyeli sağlamaktadır.

Antalya Hakkında

Bunları biliyor muydunuz?

• Antalya “yeryüzündeki cennet”, “Akdeniz’iz incisi” ve “Türk Riviera’sı” olarak da bilindiğini?

• Asya ve Afrika’daki en ihtişamlı ve en iyi korunan antik tiyatrosunun Antalya’daki Aspendos Tiyatrosu olduğunu?

• Çeşitli arkeolojik şehir ve tarihi yapının yanı sıra Antalya’nın birçok şelale, mağara ve uçsuz bucaksız bir kumsalı beğeniye sunduğunu?

•  35 milyon kişi arasında gerçekleştirilen dünya çapında bir müşteri memnuniyeti anketine göre dünyanın en iyi 100 otelinden 15’inin Antalya’da bulunduğunu?

•  Antalya’nın dünya standardındaki golf kulüplerinin uluslararası üne sahip golfçülerin favorileri arasında yer aldığını?

• Şehrin Attalos ve Kleopatra ve Adriyen gibi kraliçe ve imparatorlar tarafından ziyaret edildiğini?

• Antalya Müzesi’nin sergilenen antik heykeller sayesinde dünyanın en önemli müzelerinden biri olduğunu?
Antalya’nın turkuaz sahilleri diğer kıyıda huzurlu, zümrüt yeşili ormanlar ve Akdeniz’in pırıl pırıl sularıyla buluşan tarih, mit ve efsane masalları fısıldayan antik kentlerle birleşiyor. Deniz, güneş, kum ve daha fazlasının kuşattığı bir tatil için mükemmel bir seçenektir. Tarihin en derinlerinde yer edinen kültürel mirasla birlikte Antalya’nın eşsiz güzelliğe sahip koyları ve dağlık arazileri, bozulmamış sahilleri, rahat otel ve marinaları, renkli eğlence merkezleri ve sanatla dolu festivalleri onu konuklarına sınırsız imkanlar sunan bir turistik yer haline getiriyor. Gün doğumundan gün batımına kadar güneşlenme keyfi, doğa ananın kucağında açık hava sporlarının doğal heyecanı, zengin bitki örtüsü ve hayvan topluluğuna sahip milli parklar, antik kentler, müzeler ve Kaleiçi’ni keşfetmenin heyecanı, dağların ve sizi uzaklara götüren huzurlu Antalya koylarının gizemi, gece yıldızlar altında açık havada opera izlemenin romantizmi, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden tatma ve eğlence zevkini tatma bunlardan bazısı. Antalya’nın misafirperver halkıyla tanışmak hoş tatil deneyiminin bir diğer parçası.

Önemli Bilgiler

VİZE
Tüm katılımcılara vize gereklilikleri için (varsa) Türk Konsolosluk Misyonları’na danışmaları tavsiye edilir. Vize gereklilikleri hakkında bilgi almak için Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini kontrol ediniz: 
(http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa)

TIBBİ OLANAKLAR
Ev sahibi merciler tarafından alınan özel tedbirlere ek olarak otelin tıbbi olanakları katılımcıların hizmetinde olacaktır. İhtiyaç halinde lütfen ilgili Bilgi Masalarına danışınız. 

YEREL SAAT
İstanbul’daki yerel saat GMT+ 2 saattir.              

MESAİ SAATLERİ
Bankalar hafta içi 8.30’dan, bankaya bağlı olarak öğlene kadar (12.30)  ve 13:30 ile 17.00 arasında açıktır. Öğle aralarında hizmet vermeye devam eden bankalar da vardır. 
Müzeler genellikle Salı ve Pazar günleri arası 9.30’dan 17.00’a (veya 17.30) kadar açıktır ve Pazartesi günleri kapalıdır. 

Mağazalar ve çarşılar normalde Pazartesi’den Cumartesi’ye kadar 9.30’dan 20.00’a kadar açık olup, Pazar günleri kapalıdır. Fakat alışveriş merkezleri ve kalabalık caddelerdeki mağazalar öğle araları da dahil olmak üzere haftanın yedi günü açıktır. Günün veya gecenin her saati açık olan restoranlar ve kafeler bulmak mümkündür.  

HAFTASONU TATİLLERİ 
Türkiye’de, Cumartesi ve Pazar günleri hafta sonu tatilleridir. Bu nedenle bu günlerde resmi kurumlar ve bankalar kapalıdır.

PARA BİRİMİ VE KURLAR
1 Ocak 2009 tarihi itibariyle, Türkiye’nin para birimi Türk Lirası (TL) olarak değiştirilmiştir. Türk Lirası’nda 5 TL; 10 TL; 20 TL; 50 TL; 100 TL ve 200 TL’lik banknotlar vardır. Daha küçük birimler 1 TL; 50 Kr; 25 Kr; 10 Kr; 5 Kr ve 1 Kr.’dir. Kr. “Kuruş” anlamına gelmekte olup, 100 Kuruş 1 TL’ye eşittir.  

Döviz kurunda ise 1 USD = 1,70 TL ve 1 EURO = 2,42 TL’dir. En son döviz kuru değerlerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın web sitesinden ulaşılabilir. (www.tcmb.gov.tr/yeni/eng). 
Çevrilebilir yabancı para birimleri havaalanı, oteller ve bütün bankalarda o günün günlük olarak duyurulan döviz kuru üzerinden değiştirilebilir. 

Türkiye’de seyahat çekleri nadir noktalarda kabul edilir. Seyahat çeklerini bankalarda nakde çevirmenizi tavsiye ederiz. ATM’ler ise Türkiye’nin en küçük kasabalarında bile bulunmaktadır. Çoğu uluslararası kredi kartlarını veya banka kartlarını kabul eder (kabul edilen kartların logoları genellikle ATM’nin üstünde yer alır). Neredeyse bütün ATM’lerin talimatları İngilizce dilinde okumanız için bir dil butonu vardır. 

KDV & HİZMET BEDELLERİ
Burada KDV denilen katma değer vergisi oranı %18’dir. KDV genellikle kote edilen piyasa fiyatlarına dahildir. Belirli mağazaların vergiyi iade etme yetkileri vardır.   

KREDİ KARTLARI
Uluslararası kredi kartları Türkiye’de yaygın olarak kullanılmaktadır. Önde gelen kredi kartları (American Express, Visa, Diner’s Club, MasterCard, Access, JCB, Eurocard, vs.)  birçok kurumda kabul edilmektedir. Birçok ATM ise uluslararası kredi ve banka kartları kabul etmektedir.       

ELEKTRİK TEMİNİ
Türkiye’deki elektrik akımı 220 volt olup 50 devrelik alternatif akımdır (AC). Duvar çıkışlarında iki yuvarlak delikli, kıta stili prizler bulunur.

HABERLEŞME
Türkiye’de oldukça gelişmiş bir haberleşme sistemi vardır. Genel posta ve telefon hizmetlerinin yanı sıra GSM telefonları da uluslararası dolaşım anlaşmaları uyarınca kullanılabilir. Ayrıntılı bilgi için lütfen GSM operatörünüze danışınız. Türkiye’de cep telefonu kullanmak da mümkündür. Kamu telefonlarında iki farklı sistem bulunmaktadır. Bazıları kart, bazıları ise jetonla çalışır. Bunları postanelerden ve sigara satıcılarından edinebilirsiniz. Uluslararası aramalar için kart almanız tavsiye edilir. Bütün Türkiye’de telefon numaraları 3 haneli bölge kodu ile 7 haneli numara olmak üzere iki kısımdan oluşur. Aynı bölge/şehir içi aramalar için yanlıca 7 haneli numarayı çevirmek yeterliyken, bölgeler arası aramalarda 0+ alan kodu ve uluslararası aramalarda 0+0+ülke kodu+alan kodu+numara çevrilir.