Aile Danışmanlığı Programı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 04.09.2012 tarihinde çıkarttığı yeni yönetmeliğe (GERÇEK KİŞİLER VE ÖZEL HUKUK TÜZEL KİŞİLERİ İLE KAMU KURUM VE KURULUŞLARINCA AÇILACAK AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ) göre merkez açma ve “Aile Danışmanlığı Programı” açma veya “Aile Danışmanlığı Eğitimi” verme standart ve koşulları ağırlaştırılmıştı. Yeni koşullara göre eğitimlerimizi yeniden düzenlemiş bulunmaktayız. Bu düzenleme gereğince en az 300 saati teorik ve en az 30 saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere150 saati uygulamalı toplam 450 saatlik Aile Danışmanlığı Programı hazırladık. Yeni yönetmelikte belirtildiği gibi açmakta olduğumuz programını bir üniversite ile ortak çalışmada bulunarak gerçekleştireceğiz. Bu ortak çalışmayı Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (SDÜYBEM)ile yürüteceğiz. SDÜYBEM ile birlikte yürüteceğimiz eğitimimiz YÖK'e bağlı bir devlet üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından .

Özel Aile Danışma Merkezi açmak şu an ülkemizde hekimler dışında diğer ruh sağlığı profesyonellerinin tek yasal çalışma alanıdır. Verdiğimiz Özel Aile Danışma Merkezi açmak mümkündür. Çünkü "Aile Danışmanlığı Merkezi” açmak gerekli olan ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Esirgeme Kurumu Genel Müdürcülüğü’nce kabul edilen “Aile Danışmanlığı ” veriyoruz.

EĞİTİM TARİHLERİ

  • Ocak 2013 tarihinde başlayacaktır. (Eğitimimiz haftada 3 gün olacak şekilde, her hafta yapılacaktır)

EĞİTİM ÜCRETİ

VERİLECEK BELGE

  • AİLE DANIŞMANLIĞI Katılım 
  • Verdiğimiz belge; T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkında Yönetmelik” ve 09/2012 tarihli Gerçek Kişiler ile Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik Uygulamaları Hakkındaki Genelgesi’ne uygundur.
  • CİSED; IFTA - International Family Therapy Association ( Uluslararası Aile Terapileri Derneği ) Üyesidir. CİSED İFTA Üyelik Belgesi için lütfen tıklayınız.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

  • Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler
  • Psikologlar
  • Psikolojik Danışmanlar
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Çocuk Gelişim Uzmanları
  • Sosyologlar

EĞİTİM HAKKINDA

Prof. Dr. Gerald WeeksJoseph LoPiccolo, Masters ve Johnson, François de Carufel, Bernie Zilbergeld ve Helen Singer Kaplan’ın psikoterapotik yaklaşımlarını, modern eğitim kavramları (kişiselleştirme, uygulayarak öğrenme, ekip çalışması ve bilginin yol gösterici eşliğinde keşfi) kullandığımız ve “duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım ve yaparsam öğrenirim” modelini uyguladığımız, “AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ”, aile danışmanlığı yapmak isteyenler için “oldukça kolay anlaşılan ve uygulanabilen teknikleri öğretmek” için sizleri bekliyor.

Düzenli bir şekilde yaptığımız Vaka Paylaşım ve Eğitim Refresh Çalışmaları (Mini Kongreler) ile sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü eğitim almış aile danışmanlarının meslek hayatlarına atılmadan önce ve meslek hayatları boyunca kendilerini tazelemek için uzmana görünmesi gerektiğine inanıyoruz. Verilen eğitimlerin bilgilerini yenilemek, yeniden canlandırmak, tazelemek, kuvvetlendirmek ve terapi uygulama becerilerini güçlendirmek için bu çalışmaları yıllardır düzenli olarak yapıyoruz. Ayrıca tüm kursiyerlerimize “SÜPERVİZYON” desteği de veriyoruz.

KAYIT-KABUL SIRASINDA İSTENEN BELGELER

  • 2 Adet fotoğraf
  • 2 Adet Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri
  • 2 Adet Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

EĞİTİM SAATLERİ

  • Cuma, Cumartesi ve Pazar Saat: 09.00–18.00

EĞİTİM YERİ

Limak Ambassadore Butik Hotel
Boğaz Sokak No:19 Kavaklıdere / Ankara
HARİTA

NOTLAR

  • Toplam 450 saat, 350 saat ve 120 saatlik gruplar halinde eğitim verilecektir.
  • Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği Madde 4 - (1) Bu Yönetmelikte adı geçen:
    • a) Aile danışma merkezi: Toplumun ve ailenin gelişmesi için; bireyin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici işlevlerini, gerekirse diğer kuruluşlar ve gönüllülerle işbirliği içerisinde sunmakla görevli bulunan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşlarını,
    • b) Aile danışmanı: Merkezde aile danışmanlığı hizmetlerini yürütmek üzere görev yapacak sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, tabip, psikolojik danışma ve rehberlik bölümü mezunu öğretmen, en az dört yıllık yüksek öğrenimi olan hemşire unvanlarından birine sahip olmasının yanı sıra üniversitelerin ya da bu mesleklerden birine ait meslek dernek ya da odalarının düzenlemiş olduğu aile danışmanlığı alanında en az 100 saati teorik olmak üzere eğitim programını ya da bu alanda hizmet veren sivil toplum veya kamu kuruluşlarının, Uluslararası Aile Terapileri Örgütü’nün (IFTA) ya daAvrupa Aile Terapileri Örgütü’nün (EFTA) ölçülerine uygunluğu belgelenen aile danışmanlığı alanında en az 100 saati teorik olmak üzere eğitim programını başarıyla tamamlamış olan personelini ifade eder.
  • Eğitime %80 devam zorunludur. Bunun üstünde devamsızlık yapanlara verilmemektedir.
  • Kurs başladıktan sonra ücret iadesi yapılmamaktadır.
  • Eğitim sonunda sınav yapılacaktır. Sınavdan geçer not en az 60'tır.